Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op meest gestelde vragen over Reykjavik.

Als ik mijn vraag niet hierbij zie staan. Wat doe ik dan?
Vul hiernaast je vraag of vragen in. Wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen hebben neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

Bij de oplevering van Reykjavik in november 2018 zijn alle appartementen verhuurd. Wil je in de toekomst graag huren in Reykjavik, neem contact op met verhuurmakelaar vb & t en vraag naar de actuele mogelijkheden.

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?
  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs.
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand.
  • Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De appartementen in Reykjavik worden verhuurd in de vrije sector, niet in de sociale sector. Voor een vrije sectorwoning kun je geen huurtoeslag aanvragen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2einkomen betreft, meegenomen in de berekening. Vraag de verhuurmakelaar voor meer uitleg.

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een schuld en telt daarom niet mee als inkomen.

Door wie mag het appartement bewoond worden?

De ondertekenaars van de huurovereenkomst moeten het appartement bewonen. Na verhuizing naar het Hof van Oslo in Utrecht schrijven alle bewoner(s), waaronder de ondertekenaars van het huurcontract, zich in op het gehuurde adres bij de Gemeentelijke Basis Administratie.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, de indeling en inrichting van de keuken en badkamer zie je op de plattegronden in de online brochure.

Wat voor keuken zit er in het appartement?

In elk huurappartement zit een moderne keuken van het merk Bribus. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van het merk ATAG en bestaat uit een keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven met geïntegreerde magnetron en afhankelijk van het woningtype een koelkast met vriesvak of een koel-/vriescombinatie.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja. Houdt rekening met circa € 30, – * per maand voor een appartement en € 15, – voor een parkeerplaats.

*Voor Hof van Oslo met de huisnummers 212, 248, 250, 252, 254, 256, 282, 284, 286, 292, 294, 296, 298 circa € 17,- per maand extra ivm glasbewassing.

De hoogte van de servicekosten is nog niet definitief vastgesteld.

Waarom zijn de servicekosten zo laag?

Het dak van het appartementencomplex ligt vol met zonnepanelen die elektra opwekken ten behoeve van de algemene ruimte. Duurzaam en komt de servicekosten significant positief ten goede.

Heb ik een buitenruimte?

Ja, ieder appartement heeft een terras, balkon, loggia of eigen ruimte op de galerij. De studio’s op de begane grond hebben van zonsopgang tot zonsondergang een eigen terras van 1,30 m diep vanaf de gevel voor bijvoorbeeld een bank en/of stoelen.

Op de 1everdieping komt een gezamenlijke binnentuin. Waar de bewoners van de begane grond ook gebruik van kunnen maken.

Kan ik mijn auto parkeren in de parkeergarage van het complex?

Er zijn gelimiteerd parkeerplaatsen in de parkeergarage te huur. In totaal 65, waarvan 6 met laadpaal voor elektrische auto’s. Bij de online inschrijving kun je aangeven of je een parkeerplaats (met laadpaal) wilt huren of niet. Voor de overige appartementen is namelijk geen parkeerplaats voor de auto beschikbaar.

En als ik geen parkeerplaats huur, maar wel een auto heb. Waar kan ik dan mijn auto kwijt?

Sinds kort geldt er in Centrum Leidsche Rijn betaald parkeren. Van maandag t/m zondag van 9:00 tot 21:00 uur is het betaald parkeren langs de weg. Het is niet mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen via de Gemeente. In het Centrum van Leidsche Rijn is parkeergarage Brusselplein. De kosten voor parkeren (tot 30 september 2019) in deze garage is de eerste 2 uur gratis, daarna € 2,50 per uur.

Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De woonkamer, hal en slaapkamer(s) zijn behangklaar afgewerkt. Het plafond heeft spuitwerk. De wand in het toilet boven de tegels heeft ook spuitwerk.

Hoe is de badkamer ingericht en afgewerkt?

De indeling van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden van de brochure. De badkamer is voorzien van een douchehoek. De douchehoek is afhankelijk van het woningtype uitgevoerd als inloopdouche met douchewand of voorzien van een douchewand en/of -deur. Daarnaast is er een handdoekenradiator en wastafel met planchet en spiegel.

Alle tegels zijn van het merk Mosa. Op de vloer zwarte 30 x 30 cm, in de douchehoek 15 x 15 cm. De tegels op de wand hoogglans wit, 15 x 30 cm, liggend betegeld tot aan het plafond.

Hoe is het toilet afgewerkt?

Hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan. Mosa tegels, zwart op de vloer 30 x 30 cm, de wandtegels hoogglans wit, 15 x 30 cm, liggend aangebracht tot een hoogte van ca. 1,35 m. De wand boven het tegelwerk is voorzien van spuitwerk.

Hoe is de verwarming geregeld?

In de huurappartementen ligt vloerverwarming als hoofdverwarming. In de badkamer hangt een handdoekenradiator. Reykjavik wordt verwarmd via stadsverwarming.

Boren in de vloer is niet toegestaan.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

De wanden worden behangklaar opgeleverd. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden `sausen` of behangen.  Houdt er rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) en de vloer is niet toegestaan.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Er is een fietsenstalling in het complex aanwezig.

Huren is slim en luxe! Waarom?

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Garantstellingen van ouders zijn helaas niet mogelijk