7= Huren in Reykjavik

Locatie

Pionieren is er in Leidsche Rijn niet meer bij. Want ja, de eerste paal ging ‘pas’ twintig jaar geleden de grond in en ‘af’ is het nog niet helemaal, maar in Leidsche Rijn is inmiddels al een hele generatie opgegroeid. Dat zie je aan de faciliteiten, maar ook aan het landschap. Tegen de wind in over een kale bouwvlakte fietsen? Dat beeld klopt allang niet meer. Hier wordt geleefd, gelachen, gewerkt, geluierd, gewinkeld, gefietst en gewandeld. Zo komt de geschiedenis ‘full circle’. Want in Leidsche Rijn gingen tientallen generaties je voor. Voordat de bouw van deze wijk begon, hadden archeologen nooit verwacht zoveel sporen uit de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen te vinden. De ene nederzetting na de andere bleek langs de Rijn te hebben gestaan. Dat geeft deze plek geschiedenis, dat geeft Leidsche Rijn zijn ziel.

Inkomen om te huren

Om te huren moet je voldoende inkomen hebben. Ga uit van de richtlijnen:

  • minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • een tweede gezinsinkomen telt voor 100 % mee.

De voordelen van huren

Als huurder weet je waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. Groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Want dat wordt voor je geregeld. En dat is wel zo prettig. Zo kun je meer tijd besteden aan datgene wat voor jou belangrijk is.

Bekijk alle foto’s van Reykjavik
 

Leidsche Rijn is hot. En cool. Hot vanwege de perfecte ligging in de meest centrale stad van Nederland, met de binnenstad van Utrecht op 5 kilometer afstand. Met het openbaar vervoer en via de fietsboulevard ben je er zo. Bovendien woon je vlakbij het treinstation Utrecht – Leidsche Rijn en ben je binnen 5 minuten op de snelweg. Verrassend dichtbij. Op enkele minuten loopafstand van station Utrecht – Leidsche Rijn en het splinternieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum met meer dan 130 winkels, horeca en services. Het moderne, bruisende stadscentrum voor bijna 100.000 inwoners. Hou je van modern met een vleugje Scandi style? Dan vind je in ‘Reykjavik’ jouw ideale appartement.